DIN GRAVIDITET

Fotografering utomhus eller i studio

Fira graviditeten med en fotografering. Att fotografera magen är ett fantastiskt sätt att föreviga den speciella och förväntansfulla tiden innan ditt barn föds. Det här är en rolig fotografering. Välj mellan att fota i studion eller att fotografera ute. Vi kan hålla till på din favoritplats, oavsett om det är en strand, i skogen, hemma hos dig eller kanske på Storsjöns is på vintern.

Vid studiofotografering kan du välja mellan mörka högkontrasterade bilder eller ljusa och luftiga bilder, eller varför inte något mitt emellan. Innan själva fotograferingen träffas vi för att planera fotograferingen så att den blir precis som du vill ha den. Till fototillfället får du gärna ta med dig både rekvisita och olika klädombyten. Vi kommer att fokusera på dig, och på din vackra mage förstås. Vanligtvis tar vi både detaljbilder och helkroppsbilder. Min målsättning är att fotograferingen ska vara så naturlig och avslappnad som möjligt. Du behöver inte vara nervös, jag kommer att hjälpa dig att posera så att vi kan fånga ditt allra vackraste jag!

Om du vill är du såklart välkommen att ha med dig din partner som också får vara med på bild.
Den bästa tiden för gravidfotografering är när du själv känner dig som vackrast, men vanligast är att fotograferingen sker i vecka 35-38 då magen är som störst. Du kan självklart välja tidpunkt för fotografering helt själv.

FIRA DITT NYFÖDDA BARN

Nyfödd bebis – 4-10 dagar gammal

Du kommer alltid att uppskatta fotografier på ditt nyfödda barn. Tiden flyger förbi och den första tiden med barnet är omtumlande och ofta kantad av sömnbrist. De första dagarna med ditt nyfödda barn kommer aldrig tillbaka, så passa på att föreviga den tiden med vackra bilder som hjälper dig att komma ihåg hur litet barnet var, hur han eller hon passade så perfekt i dina armar, de små fingrarna, tårna, de olika ansiktsuttrycken och hur härligt det var att titta på bebisens fridfulla sömn.
Vid fotografering av små bebisar ska man inte ha bråttom. Vi brukar boka mellan två och tre timmar, på den tiden hinner vi med både matning, blöjbyten samt tröst och vila om det behövs. Du som förälder kan vila på soffan om du vill.

Studion är varm och mysig och där finns både filtar och all den rekvisita som behövs till bebisbilderna, men självklart är du välkommen att ta med egna filtar eller saker som är speciella för dig och ditt barn. Vi kan också komma överens om att genomföra fotograferingen hemma hos dig om du så önskar.
Vi fotar ditt barn när det sover (förhoppningsvis), och när det är vaket. Vi tar vackra porträtt – med enbart barnet, med dig, med syskon eller med hela familjen. Självklart ser vi till att få med de små detaljerna – tår, fingrar, läppar, ögonfransar och fjunigt hår.

Vi bokar en tid i förväg, ungefär en vecka efter beräknad födsel. Om vårt bokade tillfälle inte stämmer överens med barnets födsel så är det bara att höra av sig för att boka om tiden. Jag försöker att hålla luckor runt det aktuella datumet för att alltid kunna boka om till ett nytt tillfälle medan barnet är 4 -10 dagar gammalt.

 

 

Vill du veta mer? Kontakta mig för mer info.

Klicka här!